Bitumineuze dakbedekking: soorten en kosten

Bitumineuze dakbedekking: Soorten en kosten voor een duurzame bescherming tegen weersinvloedenEen bitumineus dak is een van de populairste soorten dakbedekkingen die er momenteel beschikbaar zijn. Naast zijn duurzaamheid is de lage prijs zeker een belangrijke factor die bijdraagt aan zijn populariteit. In dit artikel zullen we de verschillende soorten bitumineuze dakbedekkingen beschrijven en de kosten bespreken van de verschillende soorten materialen en installaties.

Soorten bitumineuze dakbedekking

Rol dakbedekking

Rol dakbedekking is een naadloze oplossing die het meest wordt gebruikt voor platte daken. Dit type dakbedekking wordt meestal rollen genoemd, die variëren van 10 tot 20 meter lang. Dit maakt het veel gemakkelijker om het dak te bedekken met minder snijwerk en verbindingen waardoor lekkage wordt voorkomen. Met rol dakbedekking kunt u ook lekken en losse naden voorkomen, omdat het een naadloze dakbedekking is.

DakshinglesDakshingles bieden een grotere variëteit in kleur, texturen en ontwerpen. Dit type bitumineuze dakbedekking is populair voor schuine daken en creëert een aantrekkelijk uiterlijk voor elke woning. Het installeren van dakshingles is relatief eenvoudig en kan worden gedaan door een ervaren doe-het-zelver. Het voordeel hiervan is dat u de kosten van de installatie kunt besparen.

De kosten van bitumineuze dakbedekking

De kosten van bitumineuze dakbedekking variëren afhankelijk van de soorten materialen die worden gebruikt en de kosten van de installatie. De prijzen van rol dakbedekking variëren van € 25 tot € 30 per vierkante meter voor de materialen en installatiekosten variëren van €100 tot €150 per m². Dit betekent dat de totale prijs voor een gemiddelde installatie van een 100 vierkante meter plat dak in totaal € 2750 tot € 4050 is.

Dakshingles zijn duurder dan rol dakbedekking, omdat deze niet zo groot en zwaar zijn en er meer werk nodig is om deze te installeren. De kosten voor dakshingles liggen tussen de €50 tot €90 per vierkante meter voor de materialen en de installatie kost ongeveer €150 tot €250 per vierkante meter. De totale installatiekosten variëren hierdoor van €6800 tot €13.500, voor een dakoppervlak van 100 vierkante meter.

FAQs

1. Van welk materiaal worden dakshingles gemaakt?
Antwoord: Dakshingles worden gemaakt van bitumineus materiaal en zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en kleuren.

2. Kan ik rol dakbedekking zelf installeren?
Antwoord: Het is raadzaam om een professionele installateur in te huren voor de installatie van rol dakbedekking om de beste kwaliteit en de garantie op de installatie te krijgen.

3. Is bitumineuze dakbedekking geschikt voor alle gebouwen?
Antwoord: Bitumineuze dakbedekking is geschikt voor een breed scala aan gebouwen, waaronder woonhuizen, commerciële en industriële gebouwen.

4. Kan bitumineuze dakbedekking tegen extreme weersomstandigheden?
Antwoord: Ja, bitumineuze dakbedekking is bestand tegen water, wind, sneeuw, hagel en extreme hitte.

5. Hoe lang gaat een bitumineuze dakbedekking mee?
Antwoord: Een bitumineuze dakbedekking gaat doorgaans 15 tot 25 jaar mee, afhankelijk van het type bitumen en de installatie kwaliteit.

Conclusie

Bitumineuze dakbedekking is een populaire optie vanwege de verschillende opties die beschikbaar zijn, waaronder rol dakbedekking en dakshingles. De kosten variëren afhankelijk van het type bitumen en de installatiekwaliteit. Deze dakbedekking is geschikt voor een breed scala aan gebouwen en is bestendig tegen verschillende weersomstandigheden. Omdat de levensduur varieert, is het belangrijk om regelmatig onderhoud te doen, waardoor de levensduur van het dak wordt verlengd.